måndag 11 februari 2008

1000 punx

Leden jag inspekterade i helgen var Daniel Bidners '1000 punx'. Jag firade ner för leden för att se om den skulle vara möjlig att fria men det ser inte särskilt lovande ut. Det satt cirka ett tiotal fasta aluheads på leden, av vilka fyra gick att rycka ut med handkraft. Andra säkringsmöjligheter finns inte och de återståeende headsen sitter i bitvis ganska smulig klippa. Sounds great huh!?

Fick lite dåligt samvete efter att jag ryckt ut dem. Om det nu är headsen från förstabestigningen så är det nästan som om ett historiskt minne blivit förstört. Snabbt trängde jag dock undan blödigheten med ett stort knippe rationalitet och konstaterade för mig själv att allt löst skit som lämnas på klipporna är av ondo och ska bort.

Har istället för denna hittat ett annat projekt i närheten som kan bli intressant. 10-15 meter varierande klättring med överhängande krux på fin vattenslipad klippa. Säkringarna ser ut att bli dåliga till godkända och dubbelrep kommer nog att behövas. Om jag kan göra leden återstår att se. Jag ska i alla fall ge den ett ordentligt försök.

Inga kommentarer: