söndag 6 juli 2008

Nissedal

Har spenderat en underbart fin vecka i Nissedal. Stålande väder, skydd från knotten, trevligt sällskap/elever och fina leder var en bra kombination. Syftet med resan var att guida och undervisa tre långtursnybörjare så Via Lara (4-) var ett klockrent val. I slutet av veckan kom examensprovet Mot Sola (6-) som de gjorde övertygande. Visserligen fick alla följa på topprep på kruxreporna, men ändå.
För att stilla min egna klätterhunger efter en veckas guidande så var jag tvungen att frisola Via Lara, ca 400m. Löpning till insteget, bestigning och nedstigning tog under 2 timmar. Ett bra träningspass i norska fjällen. Tänk om man kunde få göra det varje morgon.

I morgon bär det av mot Bohuslän i en vecka.

7 kommentarer:

Jenny Körlin sa...

Vad har vi sagt om det här med att sola...

Anonym sa...

bra förebild för kidsen.

Anonym sa...

Jag är övertygad om att solobestigning var bland det säkraste jag gjort på många år, bouldering inomhus inräknat. Jag tänker inte begränsa min klätterlust p.g.a. att jag coachar andra yngre förmågor. Är övertygad om att jag ger mina elever en sund bild av klättring.

Anonym sa...

vilken solo man än gör så borde den stanna inombords.
det är väl inte något som man kanske borde lägga upp på en blogg.
även om jag erkänner att jag är både imponerad och fascinerad. :)
du vet vad du gjorde. det är det viktiga, inte om alla andra vet om det eller ej.

Anonym sa...

Vad vore Robowar om jag inte skrev om mina upplevelser. Jag hoppas och tror att andra klättrare har omdöme nog att avgöra vad de är kapabla till och inte. Den dag jag censurerar mig själv och mina upplevelser och min lusta att bjuda på detta till andra skrotar jag bloggen. Jag förstår dig Micke men jag håller inte med dig.
Upplevelsen stannar hos utövaren. Berättelsen lever runtomkring.

JO sa...

Haha..
Men att sola just via Lara är väl knappast nåt att förargas över?
Varför ?Där kan man ju inte ramla,och jag är säker på HrR inte showade för eleverna med detta.Det vore ju korkat isåfall.
Själv bara solat den(många ggr) el när man haft med nån nybörjare gjort nån enstaka stand o resten runingbelay../Joakim O

Anonym sa...

Bytheway har Grimz gjort det på mindre än 1tim, bil till bil...